Kinderdagverblijf 'De Hummeltjes' Hasselt

2023-2024

Kinderdagverblijf 'De Hummeltjes' Hasselt

Verwarming, ventilatie & sanitair

Een uitbreiding van het kinderdagverblijf 'De Hummeltjes' in Hasselt. Er werd een nieuwe vleugel aan het bestaande gebouw toegevoegd om plaats te bieden aan 40 extra kinderen.

De nieuwbouw kreeg een monobloc 4-pijps luchtgekoelde warmtepomp (lucht/water). Dit type warmtepomp wordt gebruikt voor verwarming en koeling van gebouwen, wat flexibiliteit biedt in het regelen van de temperatuur binnen. 

Het kinderdagverblijf kreeg ook sanitair op kindermaat, zoals aangepaste toiletten en wastafels.

Daarnaast werd er vloerverwarming en -koeling geïnstalleerd, wat zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverspreiding over de vloer wat een comfortabel binnenklimaat creëert.

Ook de ventiloconvectoren zorgen hier mede voor. Dit zijn apparaten die zowel kunnen verwarmen als koelen door lucht door een warmtewisselaar te blazen en deze vervolgens in de ruimte te verspreiden. Deze units zijn ook individueel regelbaar.

Tot slot werd er een luchtgroep met een warmtewiel geïnstalleerd. Dit is een onderdeel van het ventilatiesysteem dat warmte kan terugwinnen uit de afgevoerde lucht en deze kan overdragen aan de verse lucht die wordt toegevoerd, wat helpt om de energiekosten te verlagen en de efficiëntie van het systeem te verhogen.